Părinți de nota 10

7 mituri legate de sarcină în care nu ar trebui să crezi dacă ești însărcinată:

Potrivit statisticilor, din toate cuplurile care încearcă să conceapă, numai 30% au un copil în primul ciclu, 85% în decurs de 12 luni, iar altele au nevoie de câțiva ani și poate intervenția medicală pentru a avea un copil.

Și aproape fiecare mămică în devenire, indiferent de cât de mult timp i-a luat pentru a concepe, citește totul și orice despre sarcină pentru a asigura bunăstarea bebelușului ei. Din păcate, există o mulțime de informații false și inexacte pe internet care uneori pot fi dăunătoare.

1. Șoldurile late te ajută să naști mai ușor

Șoldurile mai late se referă mai ales la un ilium mai larg, partea cea mai mare și cea mai de sus a șoldurilor. Dar de fapt distanța dintre crestele iliace nu are nimic de-a face cu dimensiunea canalului de naștere.

Este vorba despre forma și mărimea găurii rotunde din mijlocul bazinului care contează; aceasta se numește intrarea pelvisului și poate fi exact la fel dacă o femeie are șolduri foarte mari sau foarte mici.

2. Mărimea și forma burții indică dacă este băiat sau fată

Ar fi foarte convenabil să identificăm genul unui copil în acest fel, dar din păcate nu este așa de simplu. Există 2 lucruri care pot afecta forma și mărimea unei burți a femeii gravide: mărimea fătului și poziția sa în uter.

3. Ecografiile multiple nu sunt sănătoase pentru copil

Nu există dovezi științifice despre faptul că o ecografie prenatală efectuată corect poate dăuna unei mame sau unui copil nenăscut. O ecografie nu utilizează radiații, ci unde de sunet de înaltă frecvență care produc o imagine a copilului.

Dar intensitatea acestor valuri de unde este foarte scăzută, iar procedura este destul de rapidă. Astfel, singurul risc pe care femeia gravidă îl are este o procedură prelungită în mod inutil sau când utilizatorii neinstruiți folosesc dispozitivul.

4. Este dăunător pentru copil dacă stai pe burtă

Copilul este ascuns adânc în interiorul uterului și protejat; o femeie însărcinată poate să se culce și să doarmă pe burtă, atâta timp cât este se simte confortabil. Dacă se simte bine, nu va dăuna copilului.

5. Nu poți fugi dacă ești însărcinată

Dacă ești însărcinată nu înseamnă că trebuie să renunți la alergat; dacă o femeie are o sarcină necomplicată, este neproblematic și sănătos ca ea să alerge pe parcursul tuturor trimestrelor. Desigur, ar trebui să eviți alergatul dacă ai complicații precum tensiunea arterială crescută, o sarcină cu gestație multiplă sau pur și simplu nu ai alergat înainte.

6. Grețurile matinale apar doar dimineața și numai în primul trimestru

Grețurile de dimineață reprezintă cel mai frecvent simptom al sarcinii; până la 80% dintre femeile gravide se confruntă cu această problemă într-un fel sau altul, dar numai 2% suferă doar dimineața.

În ciuda numelui său, grețurile pot apărea în orice moment al zilei. Unii experți au sugerat chiar să se numească „greață pe tot parcursul zilei”. În majoritatea cazurilor, se termină după primul trimestru, dar până la 20% din femeile însărcinate o experimentează până la naștere.

7. Nu îți poți ridica mâinile deasupra capului deoarece copilul se va strangula

Ridicarea mâinilor nu poate duce la înfășurarea cordonului ombilical în jurul gâtului bebelușului, acesta este cu siguranță un mit. Adevărul este că mișcările tale nu pot afecta cordonul ombilical.

În plus, mulți copii se nasc cu cordonul ombilical înfășurat în jurul gâtului, iar medicul îl înlătură, de obicei, cu una sau două manevre.