Părinți de nota 10

Există 20 de lecții de viață foarte importante pe care orice tată trebuie să i le dea copilului său

Rolul tatalui in viata copiilor este la fel de important precum cel al mamei. Iata 20 de lectii de viata pe care orice tata ar trebui sa le dea copiilor lor, ce apartin unui tatic de meserie: Tom Burns, scriitor si blogger, creatorul platformei BuildingaLibrary.com, un site care ii ajuta pe parinti sa gaseasca cele mai bune carti pentru copiii lor.

1. E dragut sa castigi, dar nu inveti nimic. Greseala este cel mai bun invatator din lume. Victoria e un trofeu, greseala e educatie.

2. Cheia supravietuirii cand gresesti este sa nu o iei personal. De aceea, jocurile video pot fi educative. Mario nu se infurie cand nu reuseste sa sara peste un obstacol. O ia de la capat si incearca din nou, pana cand gaseste solutia salvatoare.

3. Sa minti ca sa protejezi sentimentele cuiva nu e minciuna. E empatie.

4. Adultii nu le stiu pe toate. Multi dintre ei incearca sa fie cei mai buni, altii doar pretind.

5. Atunci cand un adult/corporatie/religie/profesor/sef sau orice alta persoana iti spune ca detine adevarul absolut, se cheama fundamentalism. Cu alte cuvinte, minte.

6. Chiar daca nu le stiu pe toate, sa-mi zici asta cand avem o disputa nu e in favoarea ta.

7. Citeste intotdeauna etichetele hainelor inainte de a le spala. Daca ai dubii, spala-le cu apar rece.

8. Intr-o zi, cand vei fi la un interviu si vei primi intrebarea “Care este cea mai mare slabiciune a ta”, sa stii ca nu e o invitatie la sinceritate, ci un test pentru a vedea cat de bine te descurci cu o intrebare stupida.

9. Toate sunt bune in viata, daca sunt cu moderatie. Aici sunt incluse si televizorul, parcul de distractie, internetul sau dulciurile.

10. DA, cu totii plecăm intr-o buna zi. DA, e aiurea.

11. Continua sa pui intrebari fascinante.

12. Iti promit ca nu vei ramane niciodata singur, chiar si dupa ce mor. Vom fi tot timpul impreuna. Si nu e nicio persoana de pe pamant sau din cer care sa poata dovedi ca nu e adevarat.

13. Parturile sunt amuzante, chiar si la masa. De fapt, in special la masa.

14. In viata, cand ti-e greu, daca iti vine sa razi, razi. Daca iti vine sa plangi, taci si gaseste o solutie.

15. Daca nu bagi in seama rasele si clasele sociale nu inseamna ca esti superior, ci doar ca esti bun in a ignora lucruri.

16. Datoriile sunt rele si te tin pe loc. Nu intra in datorii decat daca merita cu adevarat.

17. O diploma academica nu face nici doi bani daca nu stii sa scrii corect gramatical.

18. Stiinta iti raspunde la intrebari, dar te face sa descoperi intrebari noi. De aceea, este stiinta fascinanta.

19. Nu poti uri si iubi pe cineva in acelasi timp. Te-ar deruta foarte tare.

20. Trebuie sa stii sa vorbesti si despre lucruri abstracte. Sa discuti despre concepte precum arta, calatorii in timp, muzica este mult mai usor decat sa vorbesti, atunci cand va veni vremea, despre furie, tristete, durere si iubire.