Părinți de nota 10

Metode prin care îl poți pregăti pe soțul tău pentru paternitate

Se spune ca femeile au un instinct natural sa fie mame, dar oare si barbatii au aceleasi calitati ca sa fie tatici? Nu ar fi rau ca in cele 9 luni de sarcina sa iti ajuti partenerul si le descopere.

Se spune ca femeile au un instinct natural sa fie mame, dar oare si barbatii au aceleasi calitati ca sa fie tatici? Nu ar fi rau ca in cele 9 luni de sarcina sa iti ajuti partenerul si le descopere si sa il pregatesti pentru momentul in care va deveni tata.

Daca vrei sa il ai alaturi pe partenerul tau pe tot parcursul sarcinii, ajuta-l sa inteleaga etapele prin care treci si arata-i ca astepti spirjinul lui. Multe femei aleg ca iubitul sau sotul lor sa fie alaturi de ele si in momentul nasterii, insa si el, ca si tine, are nevoie de pregatire in meseria de viitor tatic. tongue

Documentati-va impreuna

Din momentul in care afli ca esti insarcinata si pana in clipa nasterii ai fost tot timpul cu o carte despre copii in mana sau ai inrosit tastaura cautind informatii pe internet. Nu il exclude pe partenerul tau si invita-l sa descoperiti impreuna care sunt etapele sarcinii si la ce trebuie sa se astepte in timpul nasterii.

Mergeti la cursuri impreuna

Daca vrei ca iubitul sau sotul tau sa iti fie alaturi in sala de nastere, ar fi bine sa il iei si cu tine la cursurile prenatale. Asa va afla si va intelege mai usor care sunt metodele prin care te poate ajuta in timpul travaliului, despre rolul sau in timpul nasterii, despre exercitiile si tehnicile de relaxare pe care le puteti face impreuna.

Va deveni mai increzator si tu vei putea fi sigura ca nu se va pierde cu fierea in momentul in care se rupe apa.

Arata-i ce se intampla in sala de nasteri

Pentru un barbat, experienta unei nasteri poate fi in unele cazuri socanta, dar in alte cazuri benefica pentru crearea unei legaturi si mai intense intre tata si copil. Ca sa fie pregatit, cautati impreuna pe internet filmulete si imagini despre nastere si mergeti impreuna la cursurile unde sunt prezentate astfel de clipuri.

Specialistii considera ca astfel de imagini ii acomodeaza pe tatici cu experienta nasterii si ii pregatesc emotional pentru acest eveniment.

Purtati discutia despre participarea lui la nastrere cu mult timp inainte. In cazul in care refuza, nu te intrista. Sunt tatici pe care o astfel de experienta ii poate face sa se simta neputinciosi in fata durerii pe care tu o resimti, asa ca e mai bine sa il lasi pe hol alaturi de familie si prieteni.

In cazul in care decideti totusi ca veti intra amandoi in sala de nasteri, e bine sa stabiliti alaturi de medic regulile pe care partenerul trebuie sa le respecte odata ce a pasit acolo.