O mama singura este un rol greu insa daca esti puternica, iti va da multe satisfactii.
Mama si rolurile ei infinite
In lumea in care traim, ne asteptam ca mamele sa faca totul: sa fie neveste perfecte, exemple de urmat, responsabile cu educatia copiiilor, sa stie sa aculte, sa incurajeze, sa fie puternice, sa gateasca, sa ii duca pe copii la medic, sa tina gospodaria, sa puna muraturile, as faca zacustile, sa tina regula in dulapuri, ordine la oale si desigur sa imperecheze sosetele aruncate prin casa.
Are mama timp pentru si pentru ea? Hm…
Ne-am obisnisnuit sa fie de la sine inteles ca o mama trebuie sa uite de ea si sa isi scuture orice farama de aspiratie pentru a-si putea face timp, pasiune si energie pentru a inspira copiii sa devina ceva in viata.
Vrem ca mamele sa fie inteligente insa nu neaparat deranjante, sa fie pline de compasiune pentru toate nevoile copiilor, sa fie generoase fara limita, sa lucreze si la servici dar si acasa. Toate acestea sunt reponsablitati imense insa sunt totusi umane atata timp cat mai exista o parte matura in casa: sotul. Adica tatal copilului / copiilor ;(
Ce se intampla cand tata lipseste din poza?
Ce se intampla totusi cand EL nu exista. Cand tot ce cade in responsabilitatea a doi parinti cade pe umarul unei femei?
Cum reuseste o mama singura sa mai si lucreze intre dusul si luatul de la scoala, sa mai si gateasca intre dusul si luatul de la activitatile scolare, sa faca si pe taximetristul copilului, sa ofere intelegere pana la cer si totusi sa aiba si 2 secunde pentru ea? Presiunea si efortul este imens.
Singura optiune a unei mame singure este sa fie puternica
Singura optiune a unei mame singure este sa fie puternica. Altfel nu poate face presiunilor si asteptarilor. In plus, desi lucrurile au inceput incetul cu incetul sa se schimbe in bine in Romania (mai ales in orasele mari) – o mama singura este expusa prejudecatilor.
Si totusi aceasta presiune imensa poate fi incredibil de plina de satisfactii pentru femeile care au omis din ecuatia un personaj – inca de la inceput. Pentru ca a decide de la inceput ca vei creste singura un copil – da un mare grad de libertate mentala acelei femei.
Am privit in urma pasilor mei si mi-am dat seama ca tot ce s-a intamplat m-a facut mai puternica.
E greu sa fii mama singura. Trebuie sa-i oferi in fiecare zi copilului tau dragoste si grija cat pentru doi. N-are cine sa te ajute la treburile casei, n-are cine sa-ti ajute copilul la lectii, sa-l duca la inot sau la balet.
Si mai mult decat atat, de cele mai multe ori, a fi mama singura inseamna o permanenta lupta pentru supravietuire financiara. Dar a fi mama singura are si parti bune.
Ca de exemplu, nu trebuie sa te rupi intre copil si sot. Ai mai mult timp pentru tine, atunci cand copilul doarme si toate celelalte treburi ale casei sunt rezolvate sau mai pot astepta. Exista cateva trucuri pentru a-ti usura situatia. Trebuie doar sa vrei sa le pui in aplicare citeste mai departe 8 sfaturi pentru mame singure.
Indiferent care este motivul pentru care esti o mamica singura, dorinta de a-ti gasi un nou partener de viata este cat se poate de fireasca, la fel si ezitarea si scepticismul care te fac sa amani mereu momentul inceperii unei noi relatii.
Una dintre fricile majore care infraneaza dorinta de a te implica intr-o poveste de iubire este aceea ca un potential partener nu va putea accepta sau intelege faptul ca esti o mama singura. De aceea ai tendinta sa fii foarte selectiva in privinta barbatilor si asta iti poate aduce critici din partea prietenilor.
Cu toate acestea, unul dintre criteriile de baza ale acceptarii unui nou partener de viata este, instinctiv, acela ca respectivul partener sa iti accepte si sa iti respecte copilul si acesta este un lucru cat se poate de normal. Teama capata insa uneori proportii nejustificate si te poate transforma intr-o fiinta singuratica, desi nu iti doresti asta…
Ce e de facut? citeste mai departe aici.