Părinți de nota 10

Dragi părinți, NU mai periclitați sănătatea copiilor dumneavoastră pentru orgolii!

În mod cert, mulţi nu vor fi de aceeaşi părere cu mine. Nu mă supăr, însă NU copii mei vor avea de suferit…

În ziua de azi, am observat cum tot mai des, majoritatea părinţilor au tendinţa să-şi împingă de la spate odraslele să facă, dacă se poate, facultatea direct din primul an de viaţă!

Oameni buni, organismul uman are şi el perioada lui de maturizare, de dezvoltare a organelor, implicit a creierului.
Acesta este un punct de vedere, însă părerea mea este că mai importantă este sănătatea copiilor, şi nu performanţe de gen: Dragele mele prietene… Al meu ştie să citească de la 2 ani! WOW ce mândră cred că te simți!

Da dragi părinţi, aflați că ochii copilului sunt afectaţi destul de serios dacă obligaţi un copil să citească mai devreme decât este normal să o facă.

Citește aici de ce să nu folosești niciodată aceste 5 afirmaţii în dialogul cu copiii!

În urmă unor studii efectuate în mai multe ţări de pe mapamond, teste iniţiate în urmă apariţiei miopiei la copii de la vârste foarte fragede, s-au constatat următoarele :

– În ţările unde copii încep şcoala după vârstă de 8 ani si unde părinţii nu-şi obligă copii să se apuce de citit mai devreme de a incepe şcoala, miopia apare la copii în procente neglijabile ce pot fi puse pe seama eredităţii, a unor probleme fiziologice, etc, dar nu cauzată de începerea mult prea devreme a şcolii .

– În statele europene în schimb şi în zonele unde părinţii fac întrecere între ei la modul, al cui copil este mai dotat, mai avansat, procentul apariţiei miopiei la vârste foarte mici este de 38-50%..

Aşa că, mai uşor cu cititul până la cel puţin 7 ani, pentru copii sănătoşi fără probleme la naştere cât şi cei care au un grad fizic mai robust.

În privinţa copiilor născuţi prematuri, slăbuţi, mai fragili, staţi potoliţi şi aşteptaţi să se maturizeze organele. Copii prematuri ar trebui, în mod normal, să înceapă şcoală pe la 8-9 ani.

DRAGI PĂRINȚI – Lăsaţi copii să-şi trăiască copilăria, nu se vor mai întâlni a două oară cu ea şi nu mai încercaţi să puneţi în spatele lor frustrările dumneavostră personale!

Puneţi sănătatea copiilor voştrii pe primul plan!