Părinți de nota 10

Copilul tău merge la meditații? Nivelul de dificultate și numărul de ore pentru fiecare vârstă

Cand copilul are probleme cu o anume materie avem de ales sa ridicam din umeri sau ne gandim cum sa il sprijinim cu o serie de meditatii. Sa ii cautam un meditator care va petrece niste ore de 1-1 cu copilul si ii va explica pe indelete ce nu a inteles.

Sunt parinti care acorda acest suport copilului iar altii care ‘nu isi doresc sa faca un geniu din copil’. Evident, fiecare parte are o explicatie si un ideal. Iata cateva ganduri si multe subiecte pe forumul Desprecopii care abordeaza aceasta tema: meditatiile suplimentare – intre da si nu.

Materia e multa, imbacsita, grea si ne depaseste cunostintele de parinti

Am un copil in anii de liceu. Materia e multa, imbacsita si grea. Grea de tot.

Eu, cu studii de inginer am trecut inclusiv prin matematici speciale in anii de facultate (care nu mi-au folosit la nimic) – dar am lapsusuri mari si gauri negre cand e vorba despre problemele de matematica pe care le face fiu-meu in clasa 11-a.

Nu imi aduc aminte formulele de la integrale, derivate si alte atatea lucruri. Plus ca abordarea este complet diferita – ceea ce ma face sa cred ca metoda de predare a matematicii s-a schimbat oarecum – sau s-a schimbat creierul meu de mama…(stiu ca neuronii obosesc dupa 24 de ani)

Taica-su, ca ITst – este mult mai fresh in toate amintirile de matematica si isi poate ajuta copilul la toate problemele de matematica. Insa, nu are intotdeauna timp sa o faca. In plus – cand rezolva impreauna niste probleme, se contrazic amandoi pana se cearta.

Pe de alta parte, la istorie sau biologie, se cer eseuri peste eseuri si o anume arta a scrierii lor care pe mine – vorba aia o moldoveanca care a fost intotdeauna o specialista in cuvinte, ma lasa …fara cuvinte.

Uneori copilul vine acasa cu eseuri de istorie – care mie mi se par geniale – notate cu un biet 7,5 alteori ceea ce imi pare mie un eseu de nota 7 e notat cu 9,5. Eseurile trebuie ssa fie concise dar nu foarte concise, frazele trebuie sa fie nu prea simple dar nici prea alambicate – daca pui informatii in plus nu e bine, daca lipseste un anume termen, taie tot paragaful la notare.

In plus, la examene – trebuie sa iti alerge mana pe foaie in timp record, trebuie sa te asiguri ca termini la timp si mai faci si cate un final bombastic.

Pregatirea pentru chimie, fizica sau biologie – are o componenta de experiente ciudate de laborator – iar intrebarile pentru examen sunt atat de surprinzatoare incat si copiii cei mai buni sunt lasati fara cuvinte.

Copiii pot beneficia major de meditatii

Desi unii copii au performate bune iar explicatiile de la scoala sunt suficiente pentru a intelege materia – alti copii pot beneficia major de ajutorul unui meditator. Trebuie sa acceptăm faptul ca orice parinte isi doreste performante bune la scoala din partea copilului iar daca avem posibilitate sa ii oferim un meditator – de ce nu am face-o?