Părinți de nota 10

Bebelusii care petrec timp de calitate cu parintii lor invata mai repede, potrivit unui studiu

Legatura dintre mama si copil este una foarte stransa si apare din momentul conceperii. Unele mame considera ca aceasta legatura devine si mai puternica in timpul sarcinii si creste in perioada alaptarii.

Dar cum ramane cu legatura dintre tata si copil? Cat de mult il influenteaza pe micut timpul petrecut cu tatal sau?

Cercetatorii de la Colegiul Imperial din Londra, (King’s College din Londra) si Universitatea Oxford au observat modul in care tatii s-au ocupat de copiii lor in primele trei luni si au masurat dezvoltarea cognitiva a acestora dupa un an.

Studiul, publicat in Jurnalul de Sanatate Mintala pentru sugari, explica faptul ca bebelusii ai caror parinti s-au jucat cu ei in primele luni au avut o performanta mai buna la testele cognitive de la doi ani.

Desi multi factori afecteaza dezvoltarea copilului, calitatea relatiei dintre tata si copil poate fi foarte importanta. Profesorul Paul Ramchandani a fost responsabil de cercetare.

„Chiar si la trei luni, aceste interactiuni timpurii dintre tata si copil pot favoriza dezvoltarea cognitiva a copilului,” a explicat acesta.

Pentru studiu, cercetatorii au inregistrat tatii jucandu-se cu copiii lor de trei luni, apoi i-au inregistrat in timpul unei sesiuni de lectura, doi ani mai tarziu. Apoi, videoclipurile au fost observate de specialisti si au clasificat tatii in functie de interactiunile lor la trei luni si la 24 de luni.

Afla mai multe de pe copilul.ro