Părinți de nota 10

7 semne mai puțin evidente care arată că trebuie să mergi cu cel mic la medic

Orice problemă de sănătate a copilului, oricât de nesemnificativă ar părea pentru cei din jur, este extrem de îngrijorătoare pentru părinţi. Iar dacă uneori se recomandă acestora să se relaxeze, sunt şi cazuri în care este important ca ei să cunoască simptomele care scot la iveală problemele medicale ce se pot agrava.

Iată șapte semne importante legate de sănătatea precară a copilului, pe care nu ar trebui să le ignori ci, dimpotrivă, să mergi cu cel mic la medic:

Creşterea aluniţelor

Dacă o pată asimetrică, de o culoare neregulată și mare (peste 6 milimetri) apare pe corp sau dacă o aluniță existentă începe să crească, acesta este un semn că ar trebui să îți duci copilul la un doctor.

Pierderea părului

Sursa acestei probleme este cel mai probabil ascunsă în interiorul corpului, iar motivul cel mai probabil este lipsa vitaminelor. Pentru a afla cauza reală, este necesar să duci copilul la medic.

Comportament neobişnuit şi stare apatică

O scădere subită a apetitului, probleme cu somnul și mișcările încetinite sunt motive importante pentru a vedea un doctor.

Dimensiunea capului crescută

Fontanela este absolut normală la bebeluși. Se va reduce în timp, dar nu trebuie sub nicio formă să se mărească. Dacă se întâmplă acest lucru, poate fi semnul unei boli.

Scăderea auzului

Dacă un copil nu reacționează la anumiți stimuli și nu răspunde atunci când îl strigi pe nume, probabil are problem cu auzul. Ar trebui să îl duci la doctor, pentru a face un control amănunțit.

Sete continuă

Cererile frecvente și inocente pentru a bea pot fi un semn al unei probleme serioase. În acest caz, ar trebui să te duci la doctor.

Sforăit puternic

Un sforăit ușor nu este un semn alarmant; însă cel puternic indică probleme de respirație. Este periculos să ignori astfel de simptome, deoarece pot fi indici ai unor infecții.