Părinți de nota 10

7 rase de câini potrivite pentru familiile cu copii mici

Cainii pot fi un companion extrem de bun pentru copii. Dragostea neconditionata a unui caine va infrumuseta copilaria micutului tau. Copii care cresc impreuna cu un patruped devin adulti mai responsabili si mai sociabili.

Unele rase de caini din natura lor, au un comportament foarte bun fata de copii. Dar nu fiecare rasa este pregatit sa traieasca impreuna cu copii galagiosi. Daca te gandesti sa alegi un caine care sa creasca alaturi de copilasu tau, sau unul care sa fie alaturi de el sau ea ca un pazitor, sunt cateva rase de caini care sunt extrem de bune pentru a trai alaturi de copii.

Cand vei decide ce rasa de caine sa alegi, fii sigur ca acea rasa se va potrivi si spatiului, stilului de viata si atmosferei in care traiti. Un Terra Nova probabil nu va fi cea mai buna alegere pentru un apartament mic si daca nu veti avea timpul necesar ca sa-l ingrijiti.

Cainii au nevoie de spatiu, grija si alimentatie potrivita. Nu cumperi un caine daca nu ii poti asigura aceste lucruri elementale.

Iata 7 din cele mai bune rase de caini pentru copii:

1. Beagle

Cainii Beagle sunt plini de viata si sunt foarte jucausi. Se incadreaza in categoria cainilor de talie mica. Sunt foarte blanzi, curajosi si sunt extrem de toleranti fata de copii. La fel ca si copii, cainii Beagle au nevoie de multa miscare. Se va juca si el cu placere cu cei mici in aer liber.

2 . Bichon Frise

Bichonul este o rasa de talie mica. Blana lui pufoasa are nevoie de ingrijire si este foarte adaptiv fata de stapanul lui. Este un caine ideal pentru copii, se va simti foarte bine si intr-un apartament. Este o rasa vesela, jucausa, sociabila dar si sensibila. Are un nivel foarte mare de inteligenta si are mereu chef de distractie.

3. Bulldog englez

Bulldogul englez este un caine de talie medie. Este o rasa blanda, sensibila si inteligenta, ideal pentru locuit in apartament. Tolereaza foarte bine copii, se comporta ca un pazitor grijuliu. Cainii bulldog englez au un corp masiv cu par scurt care nu necesita foarte multa ingrijire.

Nu au nevoie de foarte multa miscare, se adapteaza foarte bine la o viata mai putin activa. Insa are nevoie de dresaj si socializare continua incepand deja de la o varsta frageda.

4. Collie

Rasa Collie apartine categoriei cainilor de talie mare. Este plin de energie, un companion ideal pentru copii. Va participa cu foarte mare placere la jocurile de minge sau de agilitate. Are nevoie de multa miscare si ingrijire, la fel necesita si dresaj adecvat. Cainii Collie sunt foarte inteligenti, iubitori si foarte loiali cu stapanii lor.

5. Dalmatian

Cainii dalmatieni sunt caini de talie mare. Sunt inteligenti si foarte usor de dresat. Au nevoie de miscare zilnica si ingrijire adecvata. Sunt foarte rabdatori cu copii, dar din cauza ca sunt caini foarte puternici trebuie supravegheate pentru ca le pot rani accidental intr-un joc nevinovat.

Sunt orientati spre oameni, este o rasa foarte loiala si protectiva fata de familiile lor si au nevoie de un companion care sa le fie alaturi in lipsa stapanului.

6. Setter Irlandez (Irish setter)

Cainii Irish Setter apartin categoriei de talie medie. Sunt o rasa foarte jucausa si prietenoasa. Sunt iubitori, curiosi si au extrem de multa energie. Aceasta rasa este ideala pentru a trai langa copii. Au nevoie de dresaj adecvat si se pot comporta calm si in fata altor animale de companie. Le place sa fie in centrul atentiei si nu sunt deloc gelosi.

7. Golden Retriever

Cainii Golden Retriever sunt o rasa foarte inteligenta cu o memorie buna. Sunt plini de viata si afectuoase, un companion ideal pentru copii. Este intr-adevar un caine de familie. Aceasta rasa este recomndata familiilor care detin pentru prima data un caine.

Prefera spatiile liberi si mari, dar daca sunt dresati bine pot sa se adapteze pentru o viata intr-un apartament. Sunt activi, necesita plimbari regulate, le plac sa fie intotdeauna in centrul atentiei.