Părinți de nota 10

De ce plânge fătul încă din burta mamei

Bebelusul este activ inca din burtica mamicii. Isi misca piciorusele, manutele, rade, zambeste, sughite printre altele…

Iata 7 activitati pe care le face bebelusul inca din burtica mamicii.

Viata copilului incepe inca din burtica mamei

Un copil isi incepe viata in burtica mamicii – inainte de a se naste propriu zis. Asadar, in burtica mamei bebelusii au deja diverse activitati.

Inaine de a veni la lumina zilei …ei sunt capabili sa faca lucruri uimitoare chiar atunci cand sunt in uter. Intr-un videoclip recent care a devenit viral, un cuplu a capturat momentul in care copilul lor a fost surprins la ultrasunete aplaudand pe cantecelul “If you are happy, and you know, clap your hands.”

Nu e ciudat faptul ca bebelusii pot auzi sunete si pot reactiona la ele in timp ce sunt in interiorul mamei? Insa exista mult mai multe lucruri pe care ei le fac:

1. Bebelusul poate zambi in timp ce este in uter:

Este adevarat. Bebelusii pot zambi datorita confortului pe care il au in uter. Ecografia 3D si 4D au descoperit ca bebelusii pot zambi in uter la aproximativ 26 de saptamani de sarcina. Acum, acest lucru ii face deja draguti.

2. Bebelusul isi poate deschide ochii in uter:

Copilul tau isi poate deschide ochii undeva in jurul varstei de 28 de saptamani de sarcina. Acolo nu vor fi multe lucruri de vazut, insa copiii incep sa reactioneze la lumina in timpul celui de-al treilea trimestru.

Acest lucru este posibil deoarece lumina stralucitoare este filtrata prin abdomen. Cum ajunge la copil, el incearca sa se mute departe de lumina, asa cum a fost stabilit de catre cercetatori. Bebelusul are o reactie de a se indeparta de lumina apropiata de burtica la aproximativ 15 saptamani de sarcina. Lumina puternica nu afecteaza copilul.

3. Bebelusul sughite:

Copiii pot sughite in timp ce sunt inca in burtica mamei. Sughitul poate incepe devreme, in primul trimestru. Majoritatea femeilor nu simt sughitul copilului lor. Dar daca se intampla sa fii una dintre norocoasele care simte sughitul copilului, se va intampla mult mai tarziu in timpul sarcinii si acest lucru se va intampla zilnic mai ales, in a doua jumatate a sarcinii.

4. Bebelusul poate simti gustul alimentelor inca din uterul mamicii

Stiai ca al tau copil va incepe sa isi arate preferinta pentru anumite arome la doar 15 saptamani?

In timp ce copiii nu gusta si nu mananca in mod directe alimente, gusturile alimentelor pe care tu le consumi ajung pana in lichidul amniotic. Fie ca sunt arome picante, ca cele de usturoi sau ghimbir, fie ca sunt arome dulci, lichidul amniotic le transporta pentru copilul tau.

Se crede ca acesta este felul naturii de a expune copilul la o varietate de arome pe care el le va gusta odata ce va intra in lume. Gustul alimentelor ajunge la copil prin inghitirea lichidului amniotic. Ei inghit mai mult lichid atunci cand este dulce, si mai putin atunci cand este amar.

5. Bebelusul poate plange deja din burtica mamei

Daca tot poate zambi, de ce sa nu si planga in uter? Si au nevoie sa stapaneasca acest moment pentru lunile dupa nastere 🙂 Poate suna un pic cam ciudat , insa este posibil ca al tau copil sa planga in interiorul tau chiar cand citesti acest articol.

Comportamentele de plans au fost stabilite prin utilizarea tehnologiei cu ultrasunete. Cercetatorii au identificat tremuratura buzei de jos atunci cand copilul plange. Ahhh ce emotionant.

6. Bebelusul poate deja respira in uterul mamicii

Copilul tau obtine tot oxigenul necesar din cordonul ombilical. Copilul practica respiratia chiar inainte de a se naste, atunci cand este in varsta de 9 saptamani de sarcina. Pana atunci, el incepe sa arate miscari de respiratie.

Prima respiratie este determinata de o schimbare brusca atat in temperatura, cat si in mediul din afara pantecelui mamei. Din acest motiv este important sa se mentina temperatura apei egala cu temperatura corpului, in cazul in care nasti intr-o piscina.

7. Bebelusul face pipi in uterul mamicii

Copilul urineaza in uter. Copilul tau incepe excretia de urina spre sfarsitul trimului semestru. Face acest lucru prin inghitirea si digestia lichidului amniotic, urmeaza apoi filtrarea prin rinichi si urinarea inapoi in uter..