Părinți de nota 10

Regula celor 3 minute despre care ar trebui să știe fiecare părinte

Te-ai întrebat vreodată cât de mult timp petreci cu copilul tău? Tehnic vorbind, ai nevoie doar de 30 de minute pentru a-i prepara cina, 15 ca să-i citești ceva și un moment să-l săruți de noapte bună, dar potrivit experților, există cele mai importante 3 minute într-o zi.

Psihologul Nataliya Sirotich a explicat regula celor 3 minute menționând că dacă o urmezi, vei avea încrederea copilului tău și când acesta va fi adolescent.

Regula celor 3 minute

Această regulă spune că ar trebui să-ți întâmpi în fiecare zi copilul ca și când nu l-ai mai văzut de foarte mult timp, chiar dacă ultima oară i-ai fost alături acum 5 minute, înainte de a te duce la magazin.

Este foarte important să fii la același nivel cu el când îi vorbești sau îl îmbrățișezi și să-l întrebi ce s-a întâmplat cât ai fost plecată. Este cu atât mai important de urmat această regulă atunci când îl iei de la grădiniță, școală sau când vii acasă de la muncă.

De ce este necesară

Conform psihologilor, în timpul primelor minute după ce îți vezi copilul el îți spune toate informațiile pe care și le amintește și ignorarea regulii de 3 minute depinde doar de caracterul celui mic.

Cineva care nu are șansa să spună tot părinților atuci când ar putea nu o va mai face sau cel puțin nu va mai vorbi despre toate lucrurile cu adevărat importante și de-a lungul timpului anumite fapte vor părea lipsite de importanță, iar părinții vor rata astfel foarte multe lucruri.

Unii copii vor continua să vorbească într-una, aducându-și mereu aminte tot felul de lucruri detaliate, iar la finalul serii vor avea o poveste completă. Părinții unor astfel de copii s-ar putea să înceapă să ignore anumite lucruri și adtfel să nu audă ceva important, deoarece au tratat povestea doar ca pe zgomot de fundal.

Recomandări adiționale

Este important de luat în seamă că regula celor 3 minute nu înseamnă să petreceți doar 3 minute pe zi împreună ci doar că trebuie ăs stați împreună 3 minute imediat după ce vă întâlniți, ca să fii sigură că auzi tot ceea ce este important pentur el să-ți zică.

De asemenea, pentru a-l înțelege pe deplin ar fi bine să respecți următoarele recomandări:

Petreceți zilnic timp împreună făcând ceva ce-i place.

Lasă-l să înțeleagă că îl auzi. Poți să repeți anumite informații pe care ți le transmite ca să-l asiguri că ai și înțeles ce-ți transmite.
Nu mima încântarea.

Revino un pic mai târziu la același subiect discutat, ca să-și aducă aminte despre ce ați discutat.
Evită certurile lungi și nefolositoare chiar dacă sunte în legătură cu ceva foarte evident pentru tine, spune-i doar ceva de genul „În regulă, înțeleg că nu putem fi de acord.”