Părinți de nota 10

O tânără mamă a împărțit Internetul în două cu răspunsul său la întrebarea „Ce faci toată ziua?”

Nemaidorind să audă în mod constant întrebarea: „Și cu ce te ocupi tu toată ziua?”, Rishel Casselberry, un maestru în tatuaje din Florida, a hotărât să scrie o postare în numele tuturor mamelor casnice.

Și aceasta a cucerit Internetul! Impresionantul ei răspuns la această întrebare a fost apreciat prin peste 640.000 de like-uri și peste 300.000 de distribuiri. Toți ar trebui să citească aceste rânduri, pentru ca într-adevăr să aprecieze incredibilele sacrificii, pe care le fac mamele de dragul copiilor lor.

Totul începe cu o situație imaginară, care prezintă o ședință a soțului (S) la psiholog (P).

„P: — Unde lucrați, domnule Rogers?

S: — Sunt contabil la o bancă.

P: — Iar soția dumneavoastră?

S: — Soția mea nu lucrează. Ea este casnică.

P: — Cine pregătește micul dejun pentru familia dumneavoastră?

S: — Soția mea, pentru că ea nu lucrează.

P: — La ce oră ea se trezește?

S: — Ea se trezește devreme, deoarece trebuie să organizeze totul: să pregătească și să îmbrace copiii, să aibă grijă ca ei să mănânce, să se spele pe dinți și să-și pună în ghiozdane toate obiectele necesare. Ea se trezește odată cu bebelușul, îi schimbă scutecul și hainele. Îl alăptează și pregătește pachețelele pentru toți.

P: — Cum ajung copiii dumneavoastră la școală?

S: — Îi duce soția mea, deoarece ea nu lucrează.

P: — Ce face ea după aceasta?

S: — De obicei, ea se gândește la lucrurile, pe care poate să le facă în oraș, ca să nu fie nevoită să scoată scaunul de mașină al bebelușului încă o dată. Ea poată să plătească facturile sau să meargă la cumpărături.

Uneori ea uită ceva și trebuie iarăși să plece cu copilul în oraș. Când se întoarce acasă, ea îl alăptează pe bebeluș, îi schimbă scutecul și-l pregătește de somn, face curățenie în bucătărie, se ocupă de spălatul rufelor și curățenia din casă. Doar ea nu lucrează.

P: — Cu ce vă ocupați seara, după ce vă întoarceți de la serviciu?

S: — Mă odihnesc, desigur. Doar obosesc după o întreagă zi de muncă la bancă.

P: — Iar soția dumneavoastră cu ce se ocupă seara?

S: — Soția mea pregătește cina, ne hrănește pe toți, spală vasele, face iarăși curățenie în bucătărie, are grijă ca copiii să nu uite să plimbe câinele. Îi ajută pe copii cu temele de acasă, iar apoi îi pregătește de culcare — le dă lapte cald, are grijă ca ei să-și îmbrace pijamalele și să se spele pe dinți.

Apoi ea se trezește în timpul nopții ca să alăpteze bebelușul și, dacă este necesar, să-i schimbe scutecul. Ea doar nu trebuie să se trezească dimineața ca să meargă la serviciu.

— Aceasta este viața de zi cu zi a majorității femeilor din întreaga lume. Ea începe dimineața devreme și durează până se înnoptează… Și toate acestea definesc conceptul „nu lucrează”?!

Femeile casnice nu dețin diplome, însă au un rol-cheie în viața familială.

Prețuiți-vă soția, mama, bunica, mătușa, sora, fiica… Deoarece sacrificiul lor este neprețuit.

Cineva a întrebat-o…

„Lucrezi sau ești o simplă casnică?”

Ea a răspuns:

„Eu lucrez non-stop. Eu sunt mamă, femeie, fiică, alarmă, bucătăreasă, menajeră, dădacă, muncitoare generală, paznic, povățuitoare. Și eu nu am vacanță sau concediu de boală. Eu lucrez zi și noapte, fără să primesc salariu…

Și oricum aud deseori fraza: „Și cu ce te ocupi tu toată ziua?”

Se dedică tuturor femeilor, care și-au dat viața pentru binele familiei sale. Femeia este ca sarea. Nimeni nu-și amintește de prezența ei, dar dacă ea lipsește, nimic nu mai are gust.”