Părinți de nota 10

De ce NU ar trebui să îi iei telefon mobil copilului tău înainte de gimnaziu

Părinții ar trebui avertizați în mod oficial să nu le dea copiilor telefoane înainte ca aceștia să ajungă la gimnaziu, după cum au declarat specialiștii în sănătate.

Adesea, părinții se simt obligați să le cumpere smartphone-uri copiilor lor, astfel încât să nu se simtă lăsați în urma colegilor. Însă sfaturile unei instituții specializate ar putea ajuta părinții cu privire la momentul oportun în care să le ofere telefoane inteligente copiilor.

Iată care sunt motivele pentru care părinții nu ar trebui să le dea telefoane copiilor înainte de gimnaziu!

Care sunt motivele pentru care părinții nu ar trebui să le dea telefoane copiilor înainte de gimnaziu?

Copiii le spun adesea părinților că toți prietenii lor primesc telefoane și îi șantează emoțional spunându-le că ceilalți vor râde de ei. În această situație, părinții au nevoie de sprijinul unor specialiști. Probabil că nu ar putea fi dată o lege pentru a restricționa accesul telefoanelor până la o anumită vârstă, dar îndrumările specialiștilor ar putea spriji părinții atunci când discută cu copiii lor.

De asemenea, ar trebui ca părinții să fie sfătuiți să nu își lase copiii cu vârstele mai mici de 11 ani mai mult de două ore pe rețelele sociale. Motivul aceste restricții este cel conform căruia social media îi face pe copii să aibă sentimente de anxietate și depresie, iar timpul petrecut online îi poate face pe cei mici vulnerabili la hărțuirea cibernetică.

Psihiatrii le-au cerut rețelelor sociale foarte cunoscute să recurgă la măsuri care să-i împiedice pe copii să mintă cu privire la vârsta lor și să-și creeze conturi înainte de vârsta de 13 ani. Aceste propuneri de măsuri au venit înaintea publicării unui raport realizat de Colegiul Regal de Psihiatri, care evaluează daunele provocate de faptul că copiii petrec prea mult timp online. Se crede că aproape patru din zece copii cu vârstele cuprinse între 8 și 11 ani dețin un smartphone.

Dar mai mult de 40% dintre părinți sunt de părere că tinerii sub vârsta de 16 ani nu ar trebui să aibă un telefon, conform unui sondaj. Studiul a arătat, de asemenea, că 67% dintre părinți își doreau ca guvernul să decidă vârsta la care pot primi un smartphone copiii. Din cei 1.000 de părinți care au participat la sondaj, centrul de reabilitare a descoperit că 92% sunt de părere că internetul le afectează copiii.

Aceste avertizări vin la scurt timp după ce un raport major a scos în evidență faptul că adulții se uită la telefonul mobil la fiecare 12 minute. Șase din zece oameni sunt de părere că nu pot trăi fără smartphone-urile lor. Aproape jumătate din respondenți au recunoscut că petrec prea mult timp online și, chiar mai mult, au spus că folosirea dispozitivelor a dus la întreruprea relațiilor cu familia și prietenii.

Raportul a arătat și că 95% dintre cei cu vârstele cuprinse între 16 și 24 de ani au un smartphone, comparativ cu procentul de 78% pentru toate vârstele.

În iunie, un expert le-a recomandat părinților să le ia smartphone-urile copiilor noaptea, după ce i-a interzis fiului său de 17 ani să folosească dispozitivul în pat. Profesorul Adam Joinson, de la Universitatea din Bath, a spus că părinții ar trebui să lase telefonul copiilor în camera de zi și să le cumpere copiilor ceasuri cu alarmă ieftine. Aceste acțiuni vor provoca certuri nesfârșite, dar, în caz contrar, copiii ajung să stea și toată noaptea cu telefonul în mână. Părinților le revine această sarcină de a avea grijă de copiii lor.