Părinți de nota 10

REGULI pe care nu trebuie să le încalci când alegi NUMELE COPILULUI

Ai o mare dilema… nu stii cum sa alegi numele copilului… pentru ca acesta sa nu sufere pana la sfarsitul zilelor sale? Sau pentru a nu te pomeni de fiecare data cand se prezinta?

Nu este usor, dar, daca tii cont de cateva reguli, vei reusi sa alegi un nume ideal pentru copil. Iata cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere:

Potrivirea prenumelui cu numele de familie

Nu trebuie sa alegi un prenume care sa rimeze sau sa semene prea tare cu numele de familie. Nu vrei ca acesta sa devina tinta unor glume. Un prenume care se asociaza armonios cu numele de familie este ideal.

Initialele numelui si prenumelui

Ai grija ca initialele sale sa nu formeze un cuvant mai nefericit precum WC. Prietenii sau colegii isi vor da seama foarte repede de acest lucru.

Diminitivul numelui

Iti va fi foarte greu sa le impui celor din jur sa nu diminutiveze numele copilului. Incearca sa vezi daca acest diminutiv iti place sau nu. Daca nu este cazul, poate va trebui sa te gandesti la un alt prenume.

Prenumele copilului este deja raspandit

Daca strigi Alex sau Mara in curtea scolii nu vrei ca inca patru capsoare sa se intoarca inspre tine in acelasi timp. Dar nici nu vrei cu siguranta ca acesta sa poarte si numele unei celebritati. Cel mai adesea toata lumea te va intreba de ce ai ales acest nume.

Prenumele copilului imi aminteste de cineva special din viata ta

Chiar daca partenerului ii place un anumit nume, poate ca pe tine te duce cu gandul la o persoana pe care nu o poti suferi. Incercati sa ajungeti la un compromis.

Sau, daca tu ai in vedere un nume din trecutut tau, gandeste-te ca viata esti schimbatoare si, mai tarziu, s-ar putea ca amintirea sa-ti provoace suferinta si nu placere ca acum.

Prenumele copilului se potriveste cu cel al altor copii

Daca ai mai multi copii, nu alege niste nume care seamana prea mult. Toata lumea te va intreba mereu care e care.

Imagineaza-ti ca cel mic a devenit adult

Nu uita ca acest copil va fi intr-o zi un adult. Si un prenume poate fi dragut pentru un bebe dar ridicol pentru un adult. Daca va deveni adult, nu se va simti in largul sau daca se va numi Mimi sau Cherry.

Dificil de pronuntat

Un nume care se pronunta greu este cel mai adesea o sursa de neintelegeri. Daca cei din jur nu scriu corect sau nu pronunta corect numele, gandeste-te sa faci o alta alegere.

Alegerea ortografiei pentru nume

Unii decid sa schimbe ortografia numelui pentru mai multa originalitate si personalitate. Dar nu complica viata copilului care va trebui mereu sa explice de ce numele sau se scrie altfel decat unul obisnuit.

Nu este vorba de negociere, ci de compromis

Daca unuia dintre voi nu ii place un anumit nume, nu insistati. Faceti o lista cu prenume fiecare si comparati apoi listele. Veti gasi un prenume in comun cu siguranta. Este dificil pentru doua persoane sa ajunga la un anumit acord.

Mai multe nume

Daca nu reusesti sa te pui de acord cu partenerul sau daca va plac mai multe nume, indicat ar fi totusi sa alegeti unul singur. Sunt multe hartii de completat de-a lungul vietii si nu iti doresti ca fiul sau fiica ta sa te pomeneasca de fiecare data cand scrie o cerere.