Părinți de nota 10

Cat de importanta este binecuvantarea mamei asupra copilului

Una dintre cele mai puternice forțe din acest Univers este dragostea mamei pentru copilul ei. Te poți ruga pentru copilul tău oricând și indiferent ce vârstă are, chiar dacă este adult sau adolescent.

Mama este prima persoană din viața copilului, de la momentul conceperii, apoi la naștere, și îi este alături pe tot parcursul vieții, chiar dacă doar cu gândul. Transmite binecuvântări copilului tău în orice moment, fie că este bolnav sau face năzbâtii! Dacă te rogi constant pentru el, îi vei transmite toată energia pozitivă de care are nevoie. Astfel, viața lui va fi mai bună și va avea parte de succes pe toate planurile.

na dintre cele mai vechi binecuvântări o regăsim în Vechiul Testament: „Şi Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: «Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi»” (Facerea, 1:28).

Legătura între mamă și copil se păstrează în timpul vieții. Roagă-te pentru copilul tău înainte de evenimentele importante din viața sa: examene, găsirea unui loc de muncă, boală, căsătorie, sarcină și naștere, precum și atunci când are probleme.

Citește rugăciunea aceasta zilnic pentru a transmite copilului tău binecuvântări:

„Doamne Iisuse Hristoase, milostivește-Te de copiii mei (numele), păzește-i cu acoperământul Tău, ferește-i de uneltirile celui rău, depărtează de la ei dușmanii, deschide urechile și ochii lor, dăruiește-le inimă smerită. Doamne, toți suntem făpturile Tale, ai milă de copiii mei aceștia (numele) și îndreaptă-i spre pocăință. Doamne, mântuiește-i pe copiii mei (numele) și luminează-le mintea cu lumina înțelepciunii evanghelice, îndreaptă-i pe calea poruncilor Tale și învață-i, Mântuitorule, să facă voia Ta, căci Tu ești Dumnezeul nostru.

Doamne, Ziditorul tuturor făpturilor, din mare mila Ta m-ai învrednicit să fiu mamă, din bunătatea Ta mi-ai dăruit copii. De aceea îndrăznesc să Te rog, că ei sunt copiii Tăi, Tu le-ai dat viață și suflet nemuritor, iar prin Botez le-ai dat viață veșnică, i-ai înfiat și i-ai primit în Biserica Ta. Doamne, dă-le ca să rămână în această stare binecuvântată până la sfârșitul vieții. Învrednicește-i de Tainele Tale, sfințește-i cu adevărul Tău, ca prin ei să se preamărească numele Tău.

Trimite-mi ajutorul Tău binecuvântat în educarea lor pentru slava numelui Tău și folosul aproapelui. Dă-mi pentru aceasta răbdare și putere. Învață-mă să sădesc în ei înțelepciunea adevărată și frica Ta, ca să Te iubească din tot sufletul lor și din tot cugetul lor și toată viața să asculte de cuvintele Tale. Amin!”

Păstrează o relație armonioasă cu copilul tău oferă-i sprijinul tău necondiționat și multă înțelegere. Roagă-te zi de zi pentru el, ca să fie înțelept, cuminte și să aibă o viață plină de bucurie și realizări…