Părinți de nota 10

Niciodată nu este târziu! 12 lucruri pe care trebuie să le spuneți copiilor adulți, dacă nu le-ați spus atunci când erau mici

Există 12 lucruri pe care copilul dvs trebuie să le audă.

Dacă nu ați spus aceste cuvinte când erau mici, începeți, chiar dacă sunt deja adulți. Și faceți-o mai des!

1. „Sunt mândră de tine”

Aceste cuvinte trebuie repetate cât mai des. Dacă nu ați făcut acest lucru înainte, acum este momentul potrivit să o faceți. Spuneți copiilor că sunteți mândri de ei mereu, fără a avea vreun motiv anume. Apreciați copii voștri pentru ceea că sunt: amabili, sinceri, amuzanți, harnici, inteligenți.

2. „Îmi cer scuze”

Chiar dacă sunteți cel mai bun, mai atent și mai sensibil părinte, „îmi cer scuze” trebuie să existe în vocabularul dvs.

Un simplu „iartă-mă” schimbă lumea. Copilul va înțelege că toată lumea greșește și să îți recunoști greșelile tale nu este o slăbiciune. Nu trebuie să vă fie rușine să ziceți „iartă-mă”, atunci când greșiți.

3. „Vrei să-mi mai spui ceva?”

Aceasta, este o întrebare extrem de importantă. Chiar dacă copilul dvs este foarte sociabil, el nu vă poate spune totul, pentru a nu vă răni sau a vă ofensa. Această întrebare poate provoca discuții pe subiecte destul de delicate și importante.

4. „Mulțumesc”

Mulțumiți copiilor pentru că v-au dat posibilitatea să le fiți părinți, pentru ceea ce sunt ei, mulțumiți-le.

5. „Te apreciez”

De asemenea, încurajați copiii dvs spunându-le că sunt unici și ca ei nu mai este nimeni. Astfel de cuvinte pot face într-adevăr o persoană fericită.

6. „Meriți să fii fericit!”

Acest sfat este foarte important. Copiii simt toate emoțiile și sentimentele și uneori, dacă părinții lor sunt nefericiți dintr-un anumit motiv, și ei, la rândul lor simt că nu merită să fie fericiți. Atunci când le spui că merită să fie fericiți, copiii șterg toate restricțiile inconștiente și încearcă să fie așa.

7. „Nu este vina ta”

Deseori copiii se consideră vinovați de tot ce se întâmplă în jurul lor. Fie că este vorba despre un divorț, probleme financiare, certuri în familie sau chiar unele vicii pe care le au părinții. Atunci când copilul este stresat, este important să-i spuneți, că nu este vinovat de ceea ce se întâmplă.

8. „Totul este normal, nu înseamnă că este bine!”

Spuneți copiilor că merită doar ce e mai bun. O situație în limita „normalului” nu este „cea mai bună”. Copiii merită tot ce este mai bun pe lumea asta. Prin urmare, dacă au un post de muncă bine plătit, dar se simt groaznic, încercați să îi convingeți să nu se implice în activități care îi fac nefericiți.

Dacă fiica sau fiul dvs are probleme în relație, vorbiți cu el sau ea despre asta. Copilul dvs merită doar binele. Nu trebuie de tolereze o relație în care nu există fericire.

9. „Nu permite nimănui să te trateze nerespectuos”

Sperăm că repetați des aceste cuvinte copiilor voștri. Dacă nu, grăbiți-vă să o faceți. Spuneți-le că ei înșiși pot decide cine sunt și cât valorează. Persoanele care nu îi tratează cu respect sau îi subestimează, nu merită să fie în cercul lor de prieteni.

10. „Spuneți NU dacă asta simțiți”

Este un sfat foarte prețios. În calitate de părinte, nu ar trebui să spuneți copilului dvs: „Fii de acord cu tot.” Dacă copilul nu vrea să îmbrățișeze pe cineva, nu-l forțați. Dacă va dori el singur va îmbrățișa acea persoană.

Capacitatea de a spune „NU“ duce la crearea unor puternice limite emoționale și fizice și ține la distanță persoanele toxice.

11. „Îți sunt mereu aproape”

Chiar dacă copiii dvs cresc, ei simt nevoia să audă acest lucru. Spuneți-le că vă pot cere ajutorul oricând.
Desigur, este posibil să nu fiți întotdeauna de acord cu ei, dar încercați să îi ascultați și să-i înțelegeți.

12. „Acceptă-te așa cum ești”

Spuneți copiilor că sunt perfecți: nu trebuie să arate mai bine, să câștige mai mult, să muncească mai mult, etc. Astfel de cuvinte îi vor ajuta să se accepte și să se iubească. Părinții tăi ți-au spus aceste cuvinte? Dar tu spui aceste cuvinte copiilor tăi?