Părinți de nota 10

Un pediatru te învață cum să calmezi, în doar câteva secunde, un bebeluș care plânge

Niciunei mame nu-i place să-și vadă bebelușul plângând și ar face orice pentru ca micuțul să se liniștească, mai ales că uneori plâng atât de tare încât mamele se pierd ele însele cu firea.

Un pediatru cu o experiență de peste 30 de ani, care este și un mare iubitor de copii, a dezvăluit o tehnică minune, ce pare că-i liniștește pe bebeluși într-o clipă.

În mod surprinzător, este vorba despre o tehnică foarte simplă, pe care orice mamă o poate pune în practică cu mare ușurință.

Pediatrul Robert Hamilton, din Santa Monica, a povestit că de-a lungul experienței sale a întâlnit o mulțime de bebeluși care plâng de parcă ar fi sfârșitul lumii și, la fel, o mulțime de părinți speriați și disperați pentru că nu știu cum să-și liniștească bebelușii. Medicul spune că atunci când îi vaccinează pe micuți recurge la o tehnică minune.

Tot ce trebuie făcut este ca bebelușul să fie ținut cu o mână de către părinte cu mânuțele încrucișate pe piept, iar cu cealaltă mână să-i fie susținut posteriorul. Apoi legănat în sus și în jos cu multă blândețe.

Pediatrul insistă pe faptul că aceste mișcări trebuie să se facă încet, calm, cu multă blândețe. Micuții sunt imprevizbili și la vârste fragede nu-și țin foarte bine capul, având tendința să-l balanseze în diferite poziții. Tocmai de aceea părinții trebuie să fie calmi, atenți și blânzi când pun în aplicare această tehnică de calmare a bebelușului, care, spune el, nu dă greș.

Chiar dacă mulți bebeluși se calmează atunci când sunt legănați mai alert, medicul nu recomandă acest lucru, pentru că, susține el, există un risc ridicat ca micuțul să fie afectat. Această tehnică este una potrivită mai ales pentru că micuții se calmează instantaneu când sunt legănați cu blândețe.