Părinți de nota 10

Genetica și copilul: trăsături pe care le moștenește doar de la tată

Moștenirea generică reprezintă materialul genetic pe care un copil îl moștenește de la părinții săi. Există anumite aspecte genetice pe care un copil, indiferent de gen, le moștenește doar de la tatăl său.

Lista de mai jos, realizată de geneticieni, indică strict lucrurile pe care un copil le va moșteni doar de la tatăl său, cu o marjă de eroare foarte mică. Iată care sunt acestea:

1 Culoarea ochilor

Dacă tatăl are ochii căprui, atunci există o posibilitate foarte mare, ca urmașul său să aibă ochii la fel ca el.

2 Problemele cardiace

Specialiștii susțin că problemele cardiace sunt codate în anumite gene. Acestea vor fi transmise de la tată la copil cu o probabilitate foarte mare.

3 Buzele

Întotdeauna, copilul moștenește buzele de la tatăl său.

4 Înălțimea

Geneticienii susțin că ambii părinți joacă un rol important cu privire la genele care țin de înălțimea copilului, dar tatăl are un cuvânt decisiv. Dacă vreți copii înalți este nevoie de tați pe măsură!

5 Părul

Un studiu recent arată că genele care se ocupă de păr sunt moștenite de la tată.

6 Sănătatea mintală

Un atribut esențial pentru societatea de astăzi este sănătatea mintală. Din păcate, geneticienii au descoperit că aceste gene se moștenesc de la tată, iar în cele mai multe dintre cazuri, bolile mintale au cauze genetice.

7 Simțul umorului

Până în prezent, s-a crezut că simțul umorului este un aspect care ține de personalitate. Recent, s-a descoperit că și acesta este codat în ADN și se moștenește de la tată.

8 Problemele dentare

Una dintre cele mai sâcâitoare dureri este cea de dinți și de măsele. Dacă nu doriți ca urmașul vostru să treacă prin aceste chinuri, atunci alegeți un tată cu dinții sănătoși.