Părinți de nota 10

5 trucuri care te ajută să economisești pentru viitorul copiilor tăi

Este destul de greu să-ți întemeiezi o familie, pentru că încă de la nașterea copiilor până la plecarea lor de acasă, trebuie să te gândești la finanțe, dar vestea bună e că ai mult timp înainte ca să planifici bugetul.

Când te gândești la bani și la viitor te intimidezi cu siguranță, dar totul devine mult mai suportabil când iei lucrurile pe rând, așa că iată 5 trucuri care te vor ajuta să economisești pentru viitorul copiilor tăi.

1. Bugetul

Realizează un buget lunar și ia în calcul moduri de a te relaxa și răsfăța, pentru că astfel vei rămâne calmă și vei putea face față oricăror probleme, dar pune-le pe locul doi, după priorități, pentru că odată cu apariția copiilor vor apărea și alte cheltuieli.

2. Chirie sau rată

Când vrei să-ți întemeiezi o familie trebuie să te gândești dacă merită să plătești chirie ca să ai un acoperiș deasupra capului sau dacă ai un venit stabil, poate ar fi mai bine să faci credit pentru achiziționarea unei case, care să rămână a voastră. Ține cont de faptul că într-o bună zi, casa pe care tu o plătești acum pentru toată lumea, le va rămâne lor.

3. Investiții

Acum că ai stabilit un buget și știi câți bani trebuie să aloci chiriei sau ratei, fiecare leu rămas este foarte valoros. Dacă ai deja câteva economii făcute, analizează piața și vezi dacă merită pentru voi să investești măcar o parte într-un fond de investiții sau să pui banii într-un cont de economii unde să se strângă ușor, dar sigur, cu o dobândă fixă. Dacă ai nedumeriri, apelează la un consilier financiar.

4. Răbdare

Cu toate acestea, uneori, ai nevoie doar de răbdare, deoarece investițiile și economiile aduc profit în timp, dar uneori te poți lovi de ghinion sau de o criză financiară, însă la sfârșitul zilei, rolul tău principal, ca părinte, este să menții fericirea copiilor tăi. Așadar, acordă-ți răbdare și stabilește-ți așteptări realiste. Nu te descuraja când o investiție merge prost sau nu ai bani să iei toate cadourile de Crăciun pe care le-ai fi vrut, deoarece nimeni n-a spus vreodată că este ușor să faci bani peste noapte sau să fii un părinte bun.

5. Priorități

Toată lumea se învârte în jurul banilor și a dragostei, de aceea, să muncești din greu pentru familia ta și să câștigi bani fiind deșteaptă, aceasta este o strategie foarte bună, dar nu uita că în tot acest timp trebuie să vă simțiți bine împreună, deci acordă-ți timp și bani pentru a merge cu familia în concedii și a face astfel rost de amintiri ce vor dura o viață întreagă. Pune ordine în priorități și muncește din greu pentru ceea ce vrei să realizezi, dar ia în considerare că ai tăi copii îți vor mulțumi atât pentru o tabletă nouă sau ultimul album al trupei preferate cât și pentru o îmbrățișare de Crăciun și o prăjitură bună, făcută de tine.