Părinți de nota 10

Remedii naturiste de ajutor în caz de nas înfundat

Perioada rece a anului cu schimburile ei de vreme vine cu o stare neplăcută – nasul înfundat. Pentru această situație nu e cazul mereu să recurgem la soluțiile farmaceutice, care pot provoca și dependență, dar și diverse reacții adverse. Mai bine încercăm remediile naturiste despre care scriem mai jos:

Soluţii saline. Acestea au la bază apă de mare. Sunt foarte eficiente în curăţarea nasului, pot fi folosite şi ca soluţie preventivă împotriva nasului înfundat pe fondul unei răceli, nu numai ca remediu. De asemenea, spray-urile cu apă de mare sunt des utilizate şi în cazul celor mici.

Un duş fierbinte sau o baie. Este foarte important să faci inhalaţii cu aburi deoarece decongestionează bine şi repede nasul. Dacă nu ai timp să faci o baie cu apă fierbinte, poţi pune într-un castron mai mare apă fiartă în care adaugi şi ceai de muşeţel, şi respiri acel abur, iar deasupra capului poţi pune un prosop, astfel încât să inhalezi corect acel abur. De asemenea, de real ajutor este şi uleiul de eucalipt. Pune câteva picături în apa fiartă şi inhalează aburii şi vei observa ce repede se va desfunda nasul.

Comprese calde la nivelul feţei sau spălarea căilor nazale cu ajutorul unui irigator special care se găseşte în farmacii.

Mănâncă o linguriţă de hrean ras, proaspăt, amestecat cu puţină miere şi efectele benefice asupra nasului nu vor întârzia să apară.

Bea o cană de ceai de busuioc în care adaugă puţină miere de albine, seara înainte de culcare, acesta fiind alt remediu util pentru decongestionarea nazală.