Părinți de nota 10

Modalitati sa-i arati copilului tau ca-l iubesti neconditionat

1. Incearca sa vezi lumea prin ochii copilului tau. Bucura-te la ce se bucura el, entuziasmeaza-te si traieste viata ca el.

2. Raspunde intotdeauna la telefon cand esti la serviciu si te suna copilul tau (de pe telefonul lui sau de la bunici sau de acasa, daca e mai mic).

3. Tine-ti intotdeauna promisiunile fata de el.

4. Abtine-te de la a face doua lucruri in acelasi timp. Da-i copilului tau intreaga ta atentie.

5. Afiseaza cu mandrie diplomele, lucrarile, picturile, felicitarile, medaliile si proiectele de gradi sau scoala ale copilului tau.

6. Intotdeauna da-i copilului a doua sansa.

7. Vorbeste cu copilul pe o tema preferata timp in care il filmezi apoi pastreaza aceste amintiri minunate in istoria video a familiei, aratandu-i peste timp cat de mandru esti de el.

8. Ghideaza copilul prin viata in loc de a-l impinge in viata, controlandu-l si dominandu-l.

9. Strecoara-i un biletel cu un compliment sau un “te iubesc” in pachetelul cu mancare pentru scoala.

10. Nu rata participarea la niciun eveniment scolar din care este parte copilul tau (serbari, meciuri, piese de teatru, dans etc).

11. Intotdeauna poarta-te cu blandete si respect cu copilul tau, indiferent ce pozne face care te enerveaza, asa cum te-ai purta cu o persoana matura pe care o respecti si iubesti. La urma urmei, copilul e mic scurt timp. Maine poimaine pleaca de acasa si ramai doar cu pozele si filmarile si amintirile din inima ta.

12. Abtine-te din a reaminti copilului greseli pe care le-a facut in trecut.

13. Invata-ti copilul ca e in regula sa fie diferit decat altii, nu e o problema. Multe din marile realizari ale omenirii au venit tocmai pentru ca fiecare dintre noi suntem unici.

14. Fa-i spontan cate un compliment copilului tau in fata prietenilor lui.

15. Participa cu copilul la diverse campanii cu caracter umanitar, invatandu-l generozitatea neconditionata, izvorata din inima si din dorinta de a-ti pasa de semenii tai.

16. Niciodata, sub nicio forma, nu rade de visele copilului tau. Si nici nu i le omori cu experienta ta de viata si pragmatismul maturului din tine.

17. Niciodata nu te duce la culcare suparat pe copilul tau si nici nu il lasa sa se duca la culcare cu inima grea, indiferent de motivul supararii lui.

18. Asigura-te ca ii pui centura de siguranta copilului cand calatoriti si pune-o si tu ca sa ii dai un bun exemplu. A-i arata ca va respectati viata este o dovada de iubire responsabila.

20. Trezeste-ti copilul intotdeauna cu un pupic.