Părinți de nota 10

De ce nu trebuie să le tot repetăm fetițelor mici că sunt frumoase

Atunci când admirăm doar frumusețea copilului, îi dăm de înțeles că doar aspectul fizic contează. Cu atât mai mult, fetițele încep să se preocupe de cum arată mult prea devreme.

Este esențial să accentuăm alte trăsături atunci când discutăm cu copiii noștri.

Dacă vom vorbi des despre bunătate, ei vor înțelege că aceasta este foarte importantă. Dacă vom aprecia momentele când copilul se împarte cu ceva, îi vom da de înțeles că este bine să fii generos.

Pe de altă parte, dacă îi vom admira frumusețea unei copilițe tot timpul, ea își va crea impresii eronate. Ea va crește cu ideea că înfățișarea contează mai mult decât orice.

Faptul că ne focusăm pe frumusețea fiicelor vorbește despre propria noastră superficialitate. Un alt lucru care trebuie menționat este că, în ce privește atitudinea față de băieți, ea diferă. La ei apreciem mai mult forța fizică. Din acest motiv copiii cresc cu ideea că bărbații trebuie să fie puternici, iar femeile frumoase.

Cu puțină practică, noi vom putea complimenta fetele mici pentru alte trăsături determinative.

Pentru a ușura comunicarea, începe o simplă discuție cu copilul. Fă-l să înțeleagă că ești interesat de ceea ce îți povestește, de interesele și talentele lui.

Pe lângă beneficiul de a-i aprecia însușirile morale, această practică ajută la dezvoltarea inteligneței cognitive a copilei.

Nu te jena să îi spui fiicei, surioarei sau nepoatei că îți este dragă. Arată-i că ești fericit să o vezi, nu te constrânge în emoții și reacții.

Laudă-i aptitudinile și particularitățile ei individuale.

Acest lucru se referă în egală măsură și la băieți.

Sarcina de bază este de a implimenta alte valori în conștiința noii generații.

Articole recente

”Aveam o căsnicie fericită. Soţul meu se comporta exemplar, era atent… Copiii noștri au terminat şcoala, s-au căsătorit, iar noi plănuiam să retrăim romantismul tinereţii. Voiam să ne facem o căsuţă la munte, unde să ne retragem la bătrâneţe. Într-o zi, acum 2 ani, în timp ce ne uitam la televizor, soţul meu a spus că vrea să stăm de vorbă. Chiar nu bănuiam că avea să-mi dea o veste atât de rea. Mi-a spus pe un ton calm că e îndrăgostit. La fel de liniştit mi-a povestit cum relaţia lui durează de ceva vreme, că fata e studentă şi că vrea să se mute împreună cu ea