Părinți de nota 10

Cu telefonul mobil la scoala: argumente PRO si CONTRA

Incepand cu acest an scolar, copilul tau va putea intra la ore cu telefonul mobil si il va putea folosi sa te contacteze, cu acordul cadrului didactic, in caz de urgenta. Masura luata recent de catre Ministerul Educatiei vine in sprijinul parintilor care au nevoie sa tina permanent legatura cu copiii lor. Pe de alta parte, i se recunoaste dreptul copilului la propriul statut.

Ce trebuie sa faci tu, ca parinte, este sa-i explici copilului tau ca increderea pe care i-o acorda scoala trebuie rasplatita prin adoptarea unui comportament adecvat.

Desigur, orice decizie implica atat parti bune, cat si parti rele, fara ca aspectele negative sa anuleze justetea sau necesitatea unei decizii.

Argumente PRO

Vei putea tine permanent legatura cu copilul tau, aflat la scoala

Telefonul mobil este fara indoiala cea mai rapida si comoda metoda de a-ti contacta copilul, pentru a-i pune diferite intrebari sau pentru a-l informa de o schimbare in programul familiei.

Un alt avantaj al acestei tehnologii este ca-ti permite sa mentii o legatura stransa cu copilul, mai ales daca se alfa in primii ani de scoala primara.

Cea mai rapida metoda de a lua legatura, in cazul unei probleme de familie

In timpul orelor, telefonul poate fi setat pe modul silentios, pentru a nu deranja cursurile.

Argumente CONTRA

Unii elevii uita sa-si inchida telefoanele pe durata orei de curs si isi pot deranja colegii atunci cand primesc un sms sau un apel.

Distrage atentia de la studiu

Poate fi folosit pentru a raspandi zvonuri si informatii false

Poate fi folosit pentru hartuire

Din pacate, utilizarea telefonului mobil in ziua de astazi a devenit sinonima cu utilizarea internetului si a retelelor de socializare. Ca parinte, ai datoria sa verifici ce site-uri acceseaza copilul tau cand este conectat la internet.

Poate fi folosit pentru copiat