Părinți de nota 10

Binecuvântarea mamei este foarte puternică! Aflați cum să faceți asta corect

Dragostea maternă este o forță incredibil de puternică! Și absolut nu contează ce vârstă are copilul dvs. – chiar dacă e trecut de 40 de ani, niciodată nu e târziu să începeți să vă rugați pentru el!

Binecuvântarea mamei este foarte importantă, căci anume mama este persoana care ne este alături încă din momentul conceperii! Dacă aveți un copil bolnăvicios, binecuvântați-l! Dacă este neascultător – binecuvântați-l! Dacă totul este bine – binecuvântați-vă copiii și rugați-vă pentru ei!

Rugăciunea mamei poate într-adevăr să schimbe viața copilului, există o mulțime de exemple grăitoare. Acordați-i copilului dvs. câteva minute, ele vor fi fără de preț.

Prima binecuvântare pentru oameni este pomenită în Vechiul Testament: “Şi Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: “Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi“” (Facere 1:28).

Până la sfârșitul vieții între mamă și copil este o strânsă legătură duhovnicească, ea păstrându-se de altfel și după plecarea în lumea cealaltă.

Copiii au nevoie de rugăciunea părinților mai ales înaintea evenimentelor importante din viața lor: examene, căsătorie, naștere de prunci, angajare, boală și alte încercări etc. Și totuși părinții pot și au datoria de a se ruga pentru copii în fiecare zi.

Iată textul unei rugăciuni pe care ar fi bine să o citiți de des puteți. Copiii au nevoie de binecuvântarea dvs.!

Doamne, Iisuse Hristoase, milostivește-Te de copiii mei (numele), păzește-i cu acoperământul Tău, ferește-i de uneltirile celui rău, depărtează de la ei dușmanii, deschide urechile și ochii lor, dăruiește-le inimă smerită. Doamne, toți suntem făpturile Tale, ai milă de copiii mei aceștia (numele) și îndreptează-i spre pocăință. Doamne mântuiește pe copiii mei (numele) și luminează-le mintea cu lumina înțelepciunii evanghelice, îndreptează-i pe calea poruncilor Tale și învață-i, Mântuitorule, să facă voia Ta, căci Tu ești Dumnezeul nostru.

Doamne, Ziditorul tuturor făpturilor, din mare mila Ta m-ai învrednicit să fiu mamă, din bunătatea Ta mi-ai dăruit copii. De aceea îndrăznesc să Te rog, că ei sunt copiii Tăi, Tu le-ai dat viață și suflet nemuritor, iar prin Botez le-ai dat viață veșnică, i-ai înfiat și i-ai primit în Biserica Ta. Doamne, dă-le ca să rămână în această stare binecuvântată până la sfârșitul vieții. Învrednicește-i de Tainele Tale, sfințește-i cu adevărul Tău, ca prin ei să se preamărească numele Tău.

Trimite-mi ajutorul Tău binecuvântat în educarea lor pentru slava numelui Tău și pentru folosul aproapelui. Dă-mi pentru aceasta răbdare și putere. Învață-mă să sădesc în ei înțelepciunea adevărată și frica Ta, ca să Te iubească din tot sufletul lor și din tot cugetul lor și toată viața să asculte de cuvintele Tale. Amin.

Vă dorim să aveți copii înțelepți, cuminți, inteligenți, care să aducă numai clipe pline de bucurie și fericire, iar între ei și părinți să existe o relație armonioasă și plină de pace și înțelegere,