Părinți de nota 10

Iată ce se întâmplă cu copiii ai căror părinți sunt infideli…

Infidelitatea este una dintre cele mai puternice lovituri pentru orice familie. Situația este și mai îngrijorătoare dacă cuplul are copii. Credem sau nu, dar ei tot suferă din cauza înșelării unui părinte și își trag concluziile lor. Copiii înțeleg totul, chiar dacă nu vorbesc despre aceasta și pot suferi foarte mult timp după acea întâmplare.

Iată câteva manifestări care apar la copii în cazul în care unul din părinți este infidel.

Panică și paranoia

Copilul este nesigur de puterile proprii și îi suspectează pe toți cei din jur de infidelitate. Orice relații vor fi însoțite de frică.

Pierderea speranței în dragoste

Familia poate să se mențină după infidelitate, deși copilul va fi convins că dragostea și familia sunt incompatibile. El va căuta relații conjugale fără obligații și va evita relațiile emoționale cu vreo persoană.

Pierderea încrederii

În adaos la paranoia în relațiile intime, copilul poate pierde în general încrederea în oricine. Aceasta poate să se manifeste în incapacitatea de a lega vreo prietenie cu cineva.

Tendința spre infidelitate

Părinții sunt întotdeauna primul exemplu pentru copii și există mare probabilitate să repete greșelile lor. Mai mult, infidelitatea poate să-i pară ceva normal în orice relații.

Îndepărtarea de familie

Se presupune că familia este o zonă de siguranță unde copilul va fi întotdeauna protejat și susținut, unde nu există loc pentru rău… Însă nu mai este la fel. Dacă pierde încrederea față de cei mai apropiați, copilul simte o dezamăgire adâncă care îi poate distruge întregul sistem de valori.

Alegerea între părinți

Divorțul ca urmare a infidelității este mai rău decât unul obișnuit, unde părinții rămân egali. În acest caz copilul nu va dori să rămână cu cel care a fost infidel. Chiar dacă pleacă cu celălalt, el nu va putea trece peste această traumă, deoarece amintirile îl vor urmări oriunde.

Familia este o datorie nu doar față de soț, dar și față de toți ceilalți membri. Iar infidelitatea nu va trece fără urme… Niciodată!