Părinți de nota 10

Daca ai dat vreodata o palma copilului tau, citeste asta chiar acum! Ce se intampla, de fapt

Cresterea copilului poate fi obositoare si solicitanta. Pe fondul stresului, sunt situatii in care parintii ajung sa-si palmuiasca micutii.

Daca in anumite cazuri acest lucru reprezinta un incident, sunt familii in care disciplina se face prin palmuirea zilnica a copilului.

Nici intr-un caz si nici in celalalt nu exista o scuza valabila pentru acest tip de comportament. Gestul este regretabil si ar trebui evitat de catre toti parintii.

Elizabeth Gershoff, cercetator si profesor la Universitatea din Texas a declarat pentru The Telegraph: „Am descoperit ca educatia prin palmuire este asociata cu efecte negative asupra comportamentului copiilor si nu ii disciplineaza”.

Studiul la care se refera a fost efectuat pe 160.000 de copii si s-a intins pe o perioada impresionanta de 50 de ani, urmarind evolutia copiilor in viata.

Rezultatele au demonstrat foarte clar ca palmuirea ii determina pe copii sa-si urasca parintii, sa-i sfideze si sa dispretuiasca sfaturile lor. In timp, copiii se confrunta la randul lor cu problema agresivitatii fata de persoanele dragi, devin antisociali si dezvolta tot felul de probleme mentale (complexe, temeri, fobii etc.)

Conform UNICEF, aproximativ 80% dintre parinti si-au plamuit copilul cel putin o data si o parte dintre acestia continua sa o faca in mod constant.